Heer Bokelweg 258

3032 AD Rotterdam

Telefoon

Telefoon: 088 200 15 00

email

glrxtra@glr.nl

Mooie opbrengst voor Alpe d'HuZes

Meteen na de introweek is het Alpe d'HuZes project afgetrapt. De studenten kregen de uitdagende opdracht om in groepsverband in twee weken tijd zoveel mogelijk geld op te halen. Op 17 september werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt en werd de cheque overhandigd aan Bianca van Alpe d'HuZes.

Mooi bedrag voor Alpe d’HuZes

Bij GLRXTRA doen we niet aan een rustige start, als ondernemer moet je van aanpakken weten.

Meteen na de introweek kregen de studenten een uitdagende opdracht: zoveel mogelijk geld ophalen voor Alpe d’HuZes in slechts twee weken tijd. Oud GLRXTRA-studenten Kim Roussous en Sander Bakker kwamen langs bij de kick-off van dit project, om hun ervaringen te delen en tips te delen. In 2019 hadden zij een succesvolle actie met het bakken van verse frites.

In groepen van drie personen startte de nieuwe klas met een brainstorm en een kort haalbaarheidsonderzoek. Het resulteerde in ondernemende plannen, waarbij sommige groepen besloten hun krachten te bundelen. Er werden ‘Lucky charms’, zelfontworpen kaarten en stickers, poffertjes, popcorn, loten en zakjes bonbons verkocht. Ook werd er een livestream georganiseerd en trok er een groep op uit met een bakfiets in Dordrecht. Bij deze groep konden bezoekers van terrassen en winkelstraten in Dordrecht verzoekplaten aanvragen, tegen een vrijwillige vergoeding.

Tijdens het korte en intensieve project hebben de studenten tegenslagen en succeservaringen beleefd. Het was mooi de veerkracht en het doorzettingsvermogen te zien. Respect voor deze groep!

Op vrijdag 17 september hadden de studenten van podium- en evenemententechniek de ruimte in de hal van het GLR mooi uitgelicht. Bianca van Alpe d’HuZes kwam langs om de cheque in ontvangst te nemen. Robin Metselaar riep de groepjes een voor een op het podium, waarbij een vlog werd vertoond en ze het door hun opgehaalde bedrag op de cheque schreven. Best spannend!

Aan Bianca werd een cheque met een bedrag van 4.790,01 euro overhandigd. Een knappe prestatie in zo’n korte tijd!

Diezelfde avond is Jasper Brakel nog 1x met de verzoekplatenactie langs de Dordtse terrassen gegaan en is het totaalbedrag zelfs over de 5.000 euro gegaan.

Dank aan de GLRXTRA-groep voor alle inspanningen! Jullie kunnen trots zijn.

Nu iedereen op ‘aan’ staat, wordt het tijd om jullie eigen bedrijven op te gaan starten.