Heer Bokelweg 258

3032 AD Rotterdam

Telefoon

Telefoon: 088 200 15 00

email

glrxtra@glr.nl

Starten met ondernemen?

Wil jij een onderneming starten, of heb je al een keer een klus gedaan voor een klant maar weet je niet hoe je verder moet met je eigen bedrijf? Met de eenjarige opleiding GLRXTRA helpen we je op weg!

GLRXTRA is een éénjarige opleiding voor afgestudeerde niveau 4-studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. De opleiding is gebaseerd op het kwalificatiedossier ‘Vakman ondernemer’ (crebo 25165) en betreft een volwaardige mbo BOL-4 opleiding met diplomering.

In één schooljaar starten de GLRXTRA-studenten een bedrijf in de creatieve branche en ervaren ze hoe het is om beginnend ondernemer te zijn. De klas bestaat uit een mix van specialisten, zoals grafisch vormgevers, illustratoren, IT-specialisten, fotografen, AV-specialisten, content producenten en mediamanagers.

Bedrijfssetting

GLRXTRA is niet een doorsnee leerjaar zoals de studenten gewend zijn op het Grafisch Lyceum Rotterdam. In dit extra jaar werken en leren de GLRXTRA-startups in een bedrijfssetting, waar ze beschikken over een eigen ruimte met flex-werkplekken.

Vanuit deze bedrijfssetting worden er allerlei leer- en werkactiviteiten georganiseerd zoals; vakinhoudelijke lessen, coaching sessies, bedrijfsbezoeken, workshops, gastlessen, het uitvoeren van (externe) projecten en zelfstudie. Concreet houdt dit in dat onze studenten (startende ondernemers) in de start van het jaar vier volle dagen in de week op school aanwezig zijn om te leren en te werken en na de kerstvakantie vaker buiten de deur zijn om klanten te bezoeken. 

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding GLRXTRA is geschikt voor studenten die willen gaan ondernemen of net met ondernemen zijn gestart. Per schooljaar is er een beperkt aantal plaatsen. Je kunt per mail een inschrijflink bij ons opvragen. Je ontvangt dan per mail een thuisopdracht waarin we je vragen een filmpje te maken waarin jij jouw bedrijfsidee presenteert, een referentiebrief van je mentor of praktijkopleider en je maakt een korte test van de Kamer van Koophandel. Op volgorde van ontvangst van de materialen, vinden de intakegesprekken plaats.

Heb je interesse?

Stuur dan een e-mail naar: glrxtra@glr.nl en ontvang de inschrijflink.

Partners

Netwerken is belangrijk als ondernemer. We werken weleens samen met andere scholen en organisaties. Hierbij ligt de focus op het uitwisselen van kennis en het opbouwen van een netwerk. Wij zijn altijd op zoek naar mogelijke nieuwe partners!