Heer Bokelweg 258

3032 AD Rotterdam

Telefoon

Telefoon: 088 200 15 00

email

glrxtra@glr.nl

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

IBC Beurs 2018

Elk jaar is de International Broadcasting Convention beurs. Beter bekend als de IBC-beurs die plaats vindt in de RAI Amsterdam. Deze is vooral bedoeld voor professionals op het gebied van elektronische media en entertainment. Enkele studenten van het GLRXtra zijn hierbij aanwezig geweest om meer te weten te komen van de nieuwste software, hardware en apparatuur. Wij hebben een aantal studenten gevraagd om hier een kort verhaaltje over te schrijven zodat iedereen een idee krijgt van wat je kan leren of kan verwachten op de IBC-beurs.

Timo van den Berg – AV-Productie

De jaarlijkse IBC-beurs in de RAI Amsterdam is voor mij elk jaar weer een traditie. De nieuwste camera’s, software en hardware worden er gepresenteerd en elke dag zijn er spullen die je kan winnen. Vorig jaar heb ik een camera-monitor van Atomos gewonnen t.w.v. 1600€! Bizar en niet te geloven, maar heel leuk dat ze elke dag dat soort giveaways doen.

Wat mij dit jaar erg bij is gebleven is de ledwand bij de Sonystand. Een enorme ledwall met ledjes van 2mm dik waar je zo bizar veel details op zag en zo scherp dat je maar bleef kijken naar wat je allemaal kon zien.

Ook de nieuwe DJI Ronin -S gimbal kon je er bekijken en ik had een meeting met allemaal filmmakers van een Facebook community groep bij de stand van Lacie.

Joey Spoeltman – AV-Productie

De IBC-beurs is iets waar ik altijd naar uit kijk. De nieuwste spullen in de Mediawereld worden hier allemaal gepresenteerd. Ik ga hier altijd met een groep vrienden naartoe en we kijken onze ogen uit naar alle wonderbaarlijke producten die er zijn.

Een van de hoogtepunten is wel altijd de adobe Premiere Booth waar ik sinds vorig jaar graag altijd even naartoe ga. Ook hebben mijn vrienden en ik veel van onze tijd bij VR besteed. Vaak werden er nieuwe technieken uitgelicht over hoe VR ons nieuwe medium van entertainment wordt. Op het einde van de dag gaan we meestal naar buiten. Hier staan de OB-trucks. Dit zijn gigantische trucks die worden gebruikt voor het filmen van producties.

Amber Tak – Mediavormgeving

 Zelf vond ik de IBC Beurs erg interessant vanwege de hele mooie high tech camera’s, beeldschermen en computerprogramma’s.

admin