Heer Bokelweg 258

3032 AD Rotterdam

Telefoon

Telefoon: 088 200 15 00

email

glrxtra@glr.nl

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Photokina

Op woensdag 16 september bezochten een aantal leerlingen van het GLRXtra een van de drie grootste beurzen ter wereld op het gebied van fotografie, de Photokina in Keulen. Tijdens dit event kunnen bedrijven zoals Canon, Nikon en Sony hun nieuwe producten presenteren. Ook zijn er verschillende leuke dingen om te doen bij kraampjes van fabrikanten die hun nieuwe uitvindingen presenteren. Jayley bezocht dit jaar de Photokina en vertelt over haar ervaringen op de fotografie beurs.

Jayley Pinnock – Packaging Design

Samen met Day, Amber, David en Julia gingen wij naar de Photokina onder begeleiding van Katy en Hilde (docenten). Het was een leuke dag. We begonnen om zeven uur ‘s ochtends voor Rotterdam Centraal aan de rit van drie uur naar Keulen (Duitsland). Ik viel zelf al gelijk in slaap en werd pas drie uur later weer wakker.

In de eerste zaal stond een Polaroid-stand waar ik, Amber en Day een Polaroid camera mochten testen. Nog leuker, we mochten alle foto’s houden en er zoveel printen als we wilden! Later op de dag kwamen wij nog veel meer printers tegen waar wij leuke foto’s hebben geprint. Uiteindelijk hebben wij deze leuke dag afgesloten bij de McDonald’s in Weert. Ik vond het een erg inspirerende ervaring. De vele foto’s waren allemaal verschillend, maar hadden allemaal hun eigen emotie. Na deze dag heb ik (Jayley) zelf een veel beter beeld van wat ik dit jaar wil leren.

Day Sonneveld – Corporate Design

Op 27 September is een deel van de GLRXtra studenten naar de fotobeurs Photokina geweest in Keulen. Op deze beurs die eens in de twee jaar wordt georganiseerd is van alles te zien op het gebied van film en fotografie, van portfolio’s van bekende fotografen tot nieuwe producten die worden uitgebracht op het gebied van foto en video. De studenten hebben hun ogen uitgekeken op de beurs en hebben inspiratie opgedaan door de geweldige foto’s die er te zien waren en hebben de nieuwste camera’s kunnen gebruiken. Er waren veel presentaties van fotografen die hun ervaringen en expertise deelden terwijl ze foto’s lieten zien. Er was ook veel te winnen waaronder nieuwe camera’s en apparatuur, maar er zijn jammer genoeg geen GLR Xtra studenten die in de prijzen zijn gevallen.

Het was een erg interessante en inspirerende beurs waar iedereen erg van heeft genoten, een echte aanrader voor foto-en filmliefhebbers.

De volgende beurs is jammer genoeg pas weer van 8 tot en met 11 mei in 2019.

admin

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen