Heer Bokelweg 258

3032 AD Rotterdam

Telefoon

Telefoon: 088 200 15 00

email

glrxtra@glr.nl

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

London Design Week 2018

London Design Festival is een design event dat jaarlijks plaats vindt op verschillende locaties , verspreid over de hele stad. Dit festival duurt 9 dagen en vindt plaats in september. Het festival is opgezet omdat ze graag de creativiteit van de stad willen promoten. Er zijn dan ook veel verschillende workshops te volgen en tentoonstellingen te zien. Het mooie aan het festival is dan ook dat het niet alleen op één plaats te vinden is, maar verspreid is over de hele stad.  Hierdoor kun je ook prachtig de bezienswaardigheden van London bekijken. Veel studenten waren hierdoor dan ook erg enthousiast over het London Design Festival. Enkele studenten vertellen hieronder hoe zij het hebben ervaren.

 Amber Rowntree – Packaging Design

Onze reis begon vroeg in de ochtend op het vliegveld en we waren binnen een 1/2 uur al in Engeland. Vanaf Stansted Airport zijn we met de trein naar Londen gereisd. Daar eenmaal aangekomen gingen we meteen naar het hostel (The Generator). Het zag er heel gezellig uit. Er was zelfs een klein restaurant en een bar. Ik zat samen met alle meisjes op een kamer en de jongens hadden samen een andere.

We hebben op het festival allerlei plekken bezocht. Onder andere het Victoria Albert Museum en heel veel street art. Ook mochten we langskomen bij het bedrijf Chalk. De eigenaar legde hier kort uit over zijn eigen bedrijf en gaf ook antwoord op een paar van onze vragen.

In de avond had Henri een verassing voor ons. Hij heeft ons getrakteerd op een drankje op de bovenste verdieping van het Citizen M hotel. Hier had je op het balkon een supermooi uitzicht over heel Londen. Dat vond ik echt heel gaaf om te zien.
Ik was toevallig op de 19e jarig en zonder dat ik het door had, hadden een paar mensen slingers opgehangen in de kamer. Ook hadden Cidalia en Day geregeld dat we de hele avond van de barman in het hostel gratis drankjes kregen. We hebben verder een hele gezellige avond gehad in het hostel. 🙂

De volgende dag kregen we nog even de tijd om Londen te verkennen. Ik ben samen met Julia, Celine en Emma langs wat winkels gegaan en Covent Garden.
Ook gingen we met een groter groepje langs The Londen Bridge en de Big Ben (die helaas die dag in de steigers stond).
In de avond zijn we met de hele groep teruggevlogen naar Nederland.

Julia Koene – Lifestyle & Media

Mijn eerste keer naar Londen is een feit. We gingen van 18/9 tot en met 19/9 naar het London Design Festival. Eenmaal aangekomen na het vliegen en de treinrit gingen we naar het festival. Wat mij inspireerde was het gebouw zelf en de diversiteit aan kunst en design. Van schilderijen, oude elementen tot houten gebouwen. Als designer kan je dus veel verschillende kanten op. Het leuke was dat door heel de stad het Design Festival te zien was, in verschillende winkels en gebouwen. Op 18/9 zijn we ook naar een designbedrijfje (Chalk) gegaan waar we een verhaal van de eigenaar hebben gehoord en we hem wat vragen mochten stellen. De belangrijkste dingen die hij vertelde waren, vond ik, dat je je werk heel goed moet controleren, omdat dat je veel geld, maar ook tijd kan schelen bij het drukken en opleveren. Een klein getalletje verkeerd kan al veel ellende bezorgen. Verder vond ik het belangrijk dat hij vertelde dat LinkedIn heel belangrijk is om je netwerk uit te breiden. LinkedIn wordt door heel de wereld gebruikt en kan je best wel wat werk opleveren. Verder vond ik Londen inspirerend als designer omdat veel cafeetjes en winkels een goed logo hadden en dat alles goed conceptioneel uitgedacht was. De meeste brands klopten ge- woon in mijn beleving.

Verder heb ik veel bijzondere verpakkingen gezien en kon ik me uitleven met foto’s maken en vloggen. Voor mij waren het twee geslaagde dagen en ik ben blij dat ik weer wat van mijn bucketlist heb kunnen afstrepen.

admin